Förutom härliga vandringar har vi andra aktiviteter att erbjuda för att ge dig en ännu större upplevelse.

Upplev Bjäres kust till havs

Värd: Spirit Event

Åk på sälsafari till Hallands Väderö och upplev Sveriges största sälkoloni. Att få se den vackra Bjärekusten från havet ingår. Under en sälsafari får ni möjligheten att upptäcka den vackra Bjärekusten till havs. Från vattnet passerar vi det lilla fiskeläget Kattvik, skådar de dramatiska klipporna som reser sig vid Hovs Hallar och förbi ängarna vid Hov. Efter några sjömil kommer vi ut till Hallands Väderö, där en av Sveriges största knubbsälskolonier håller till. Här häckar även ett stort antal fågelarter.
Vid sälarna stänger vi av motorerna och njuter av den vackra omgivningen tills vi slutligen beger oss tillbaka till hamn.
Dagen efter kommer man vandra längs många av dessa platser vi passerar!

Start och mål: Båstad Hamn
Tid: Fredag kl 15-17
Kostnad: 400 kr inkl. RIB-tur, sjökläder, guide

Kick-Off med inspirationsföreläsning av Oskar Kihlborg

Oskar är en av Sveriges mest erfarna äventyrare. Han har över 25 års erfarenhet av en rad olika äventyr; allt från klättring, dykning, segling, kajak, rodd, flygning och skidor.
Hans nyfikenhet och vilja att utforska nya vägar har tagit honom på äventyr i miljöer som sträcker sig från djungel till arktiskt klimat. Oskar blev 1990, tillsammans med Mikael Reuterswärd de första svenskarna att nå toppen av Mount Everest. Han har även deltagit i fem Himalayaexpeditioner och slagit världsrekord i segling över Atlanten.
Under Båstad Hiking Festivals kick-off tar Oskar dig med och berättar om hur hans utmaningar i utsatta situationer gett honom verktyg genom livet och hur dessa kan användas i vardagen och yrkeslivet.

Plats: Hotel Rivera Strand
Tid: Fredag kl. 20-21
Kostnad: Gratis
Övrigt: Inspirationsföreläsningen är bokningsbar för Dig som bokar in hela weekenden.
En 2-rätters middag kan bokas till kick-offen. Middagen ingår i matpaketet för hela weekenden för 950 kr. Middagen startar klockan 18.30 och bjuder även på underhållning.

After-Hikes

Efter lördagens och söndagens vandringar avslutar vi med en gemensam After-Hike. Då samlar vi ihop hela gänget som varit ute vandrat runt om på Bjärehalvön. Vi umgås, delar med oss av dagens upplevelser och det erbjuds aktiviteter och välförtjänad mat & dryck.

Plats: Hovs hallar på lördagen och Hotel Riviera Strand på söndagen
Tid: Lördag kl. 16-17.30, Söndag kl. 15-16.30
Kostnad: Gratis
Övrigt: Mat och dryck under After-Hiken bokas separat och ingår i matpaketen. Matpaket Lördag och Söndag kostar 300 kr inkl. lunch samt mat och dryck vid After-Hike. Matpaket Weekend kostar 950 kr inkl. 2-rättersmiddag, 2 luncher samt mat & dryck vid After-Hike lördag och söndag.

Morgonyoga

Starta dagen med morgonyoga. Morgonyoga är en mjuk yogaklass för alla nivåer, utformad för att värma upp din kropp och förbereda den för en dag med vandring. Kursen hålls på engelska av Cura Oliveira.

Plats: Hotel Riviera Strand
Tid: Kl. 7-8
Kostnad: Gratis
Övrigt: Anmälan till yogaklassen sker vid registreringen på plats